Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapian juuret löytyvät yli 5000 vuoden takaa. Perusajatuksena on, että ihminen heijastuu kokonaisuutena jollekin kehonsa osa-alueelle. Vyöhyketerapia jaetaan kolmeen päähaaraan: klassinen jalkaterävyöhyketerapia eli refleksologia, koko kehon refleksologia ja modernivyöhyketerapia. Jalkaterän heijastustpisteitä hoitamalla voidaan vaikuttaa koko kehoon. Yksinkertaisin tekniikka on sormin tapahtuva jalkaterän pisteiden painelu. Apuna voidaan käyttää myös vyöhykepuikkoa. Käsittely ei saa tuntua liian kivuliaalta, vaan hoidosta on jäätävä miellyttävä ja rentoutunut olo.

Koko kehon refleksologiassa hoidetaan kaikkialla kehossa olevia vyöhykejärjestelmiä.

Modernissa vyöhyketerapiassa otetaan huomioon koko kehon järjestelmät sekä lisäksi toimintatasot ja vyöhykeradat sekä polariteetit. Hoitoa voidaan tehdä perinteisesti sormipaineluna huomioiden polariteetit tai vyöhykeratahierontana. Vyöhykepisteitä ja ratoja voidaan avata myös magneeteilla.

Vyöhyketerapia on kokonaisuudessaan hyvä hoitomuoto erilaisiin niska-, hartia-, selkä- ja issiastyyppisiin vaivoihin. Suolisto- ja vatsaongelmat, hormonitoimintavaivat, stressivaivat ja uniongelmat voivat helpottua hoidon myötä. Myös vauvojen koliikkivaivoihin voi vyöhyketerapia tuoda helpotusta. Vyöhyketerapia vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa sekä koko kehon aineenvaihdunta vilkastuu. Näin haitalliset kuona-aineet pääsevät poistumaan ja kehon omat toiminnat käynnistyvät, tehostuvat ja tasapainottuvat.

Tekemäni vyöhyketerapia on osittain klassista sekä modernia vyöhyketerapiaa.

Hoidon kesto 60 min

JALKA JA KÄSIHIERONTA

Hemmottelevat jalka- ja käsihieronnat rentouttavat ja rauhoittavat. Käsittelyllä ääreisverenkierto paranee ja nestekertymät ja turvotukset helpottuvat. Virkistää käsiä ja jalkoja. Hieronnat tehdään öljyn kanssa makuulla tai istuen. Molempien kesto 30 min. Voidaan yhdistellä myös muiden hoitojen kanssa tai liittää eri hoitopaketteihin.

ShiatsuAromaterapiaVyöhyketerapiaIntialainen päänhierontaKuumakivihierontaEnergiahoidotKorvakynttilähoitoÄänimaljahoidot

Luontaishoitola Valopuro

Dipl. aroma-, rentoutus- ja moderni vyöhyketerapeutti,
luontaishoitaja Armi Sykkö

Multimäentie 8, 80260 JOENSUU
Karttapuh. 050 565 8175armi.sykko@valopuro.fi